Zo houden we het veilig

Ook in coronatijden steken we de arm uit de mouw om de bloedvoorraad van het Rode Kruis op peil te houden. Om dit voor iedereen veilig te laten verlopen, zijn er een aantal maatregelen waar we rekening mee zullen houden. 

  • Maak een afspraak: zo vermijden we dat er teveel volk gelijktijdig op de collecte aanwezig is. Een afspraak maken is voor alle bloedinzamelingen van het Rode Kruis verplicht, ook in de donorcentra.
  • Breng je mondmasker mee (en draag het juist): zo bescherm je jezelf, de donoren en de medewerkers/vrijwilligers optimaal.
  • Gebruik je eigen pen om de vragenlijst in te vullen: zo beperken we het fysieke contact tussen onze donoren en medewerkers/vrijwilligers.
  • Houd afstand: je mag nog altijd samen met je vrienden komen bloed geven, maar houd op de bloedinzameling voldoende afstand van de anderen. Wij zorgen er van onze kant voor dat de bedjes op veilige afstand van elkaar staan, maar dat je wel nog met elkaar kan praten tijdens je donatie.
  • Ben je ziek of voel je je niet goed? Blijf dan thuis. Het laatste wat we zouden willen is dat je met je goede daad anderen ziek maakt. Dat is uiteraard niet de bedoeling.
  • Niet zeker of je mag doneren? Vul dan zeker de donorzelftest even in. Dit is trouwens altijd onze aanrader met stip. Zo vermijd je een onnodige verplaatsing als je bijvoorbeeld net naar de tandarts bent geweest of als je net op vakantie bent geweest in een bepaalde regio en je daardoor tijdelijk niet mag doneren.

We kijken er naar uit om je binnenkort te verwelkomen op een van de inzamelingen van Bloedserieus. Je bedje staat (ontsmet) voor je klaar. Maak nu je afspraak in de stad van je keuze. We see you when you get there 🎵

Ben je niet zeker of je mag doneren?

Doorloop onze donorzelftest online en weet meteen of je voldoet aan de belangrijkste voorwaarden om bloed of plasma te mogen geven.

Start de test