Antwerpse studenten organiseren coronaproof symposium rond bloed

EMSA Antwerpen, een vereniging van Geneeskunde en Biomedische studenten aan de Universiteit Antwerpen, organiseert op maandag 23 november een online symposium 'Bloed: van donatie tot transfusie'. Je kan het symposium live volgen via YouTube.

Tijdens deze avond krijg je een inkijk in de wereld van bloeddonaties en hun verschillende toepassingsmogelijkheden. Prof. Dr. Philippe Vandekerckhove, gedelegeerd bestuurder van Rode Kruis-Vlaanderen, start de avond met een lezing over de rol van het Rode Kruis in de bloedtransfusie. Vervolgens licht professor en epidemioloog Pierre Van Damme toe wat we kunnen leren uit het onderzoek naar COVID-19 antilichamen in het bloed en hoe ver we staan in de ontwikkeling van een vaccin voor het coronavirus. Hematoloog Tom Eyckmans vertelt ons vervolgens meer over het gebruik van bloedproducten binnen zijn discipline. Tot slot kan je luisteren naar een getuigenis van Jolien Rayen en Dirk Arts over hun zeldzame ziekte Diamond-Blackfan anemie.

Praktische info:

- Datum: maandag 23 november
- Tijdstip: start om 19:00 uur, einde voorzien om 21:30

- Titel van het symposium: "Symposium Bloed: van donatie tot transfusie"  
- Plaats: online via een uitzending op YouTube, link hiervoor krijg je via mail

- Inschrijven: gratis via https://www.emsa.be/events/symposium-bloed. Je ontvangt een mail met de link naar de uitzending.