Student? Wij komen naar je toe! We willen jouw jong bloed. Letterlijk, want bloed is nodig om elke dag mensenlevens te redden.

Geef voor elkaar op Bloedserieus

Bloedserieus? Dat is studenten only. Gezellig samen bloed of plasma geven vlakbij je kot of campus. Een organisatie vóór en dóór studenten. Goodie bag en drankje voor al wie meedoet!

Begin hier & klik op jouw studentenstad.

Antwerpen  Brugge 

Brussel  Diepenbeek

Gent  Hasselt

Kortrijk  Leuven  

Waarom Bloedserieus?

Elk jaar vallen in Vlaanderen donoren af omdat ze ziek werden, verhuisd zijn, enz. Daarom is er Bloedserieus. Zo zorgen we voor vers, jong bloed. Want bloed én plasma zijn nodig om elke dag patiënten in nood te helpen.

Onze geschiedenis

De kiem werd in 1990 gelegd in Leuven. Wat begon als een klein initiatief - vóór en dóór studenten - groeide met de jaren uit tot een massa-event. Elk academiejaar maken we duizenden studenten warm om te doneren in 6 studentensteden. Want de jeugd van tegenwoordig? Die geven om elkaar én voor elkaar.

Alles over bloed en plasma geven

Bloed en plasma geven. Dat doen we voor elkaar. Voor wie het nodig heeft. Op een dag is dat misschien jouw kotgenoot, je ploegmakker of je moeder. Help ook mee! Of je in aanmerking komt? Hoe het in z'n werk gaat? Dat lees je op rodekruis.be.

Bedankt aan onze partners